Publikationer

Fordomme og fakta om fremtidens arbejdsstyrke

Liv Kappel & Helle Stenbro
Studenterhus Aarhus & Videncenter for God Arbejdslyst, 2024

Denne bog handler om fordomme og fakta om de unge i arbejdslivet. Den er blevet til i et samarbejde mellem Videncenter for God Arbejdslyst og Studenterhus Aarhus, fordi vi delte en forundring over de mange – ofte negative – etiketter, der sættes på de unge, som i disse år er på vej ind på arbejdsmarkedet.

Vi havde et fælles ønske om at få svar på spørgsmålene: Hvilke myter, fordomme og forventninger mødes de unge af? Hvad bærer de selv til bordet? Og hvad er egentlig fup, og hvad er fakta?

Vi har spurgt både de unge og deres mere erfarne kolleger. I tæt samarbejde med Epinion har vi indsamlet og analyseret omfattende kvantitative data og suppleret dem med indsigter fra kvalitative undersøgelser og interviews. Vi har også bedt en lang række eksperter, ledere og – selvfølgelig – de unge selv om at give os deres perspektiver på fremtidens arbejdsstyrke.

Bogen kan købes i boghandlere landet over.

Studerendes holdninger til og viden om Kommunal- og Regionspolitik

Lea Croonen, Alexander Lam, Janus Priess
Studenterhus Aarhus, 2022

Projektet Hvad rager det mig? havde til formål at danne og uddanne studerende på videregående uddannelser i Aarhus til demokratisk medborgerskab, at mobilisere og engagere unge vælgere og dermed højne valgdeltagelsen blandt studerende og sidst, men ikke mindst, at indsamle ny viden om studerendes adfærd og holdninger. Studenterhus Aarhus’ undersøgelse og aktivitet i forbindelse med Kommunal- og Regionsrådsvalget var todelt; en kvalitativ- og kvantitativ undersøgelse af studerendes holdninger til og viden om valg og politik samt deres brug af sociale medier, og derefter, med udgangspunkt i den indsamlede viden, en oplysnings- og uddannelseskampagne gennemført op til valget den 16. november 2021. I denne rapport beskrives resultaterne af undersøgelserne og den efterfølgende kampagne.

Bevæggrunde, udfordringer og forslag

Janus Priess
Studenterhus Aarhus, 2020

Frivillighed blandt studerende på Aarhus Universitet har mange ansigter og lige så mange forskellige bevæggrunde. Med denne rapport kastes der lys over nogle af de motivationer, der driver frivilligheden, og hvilken forståelse frivillige har af deres eget frivillige arbejde og de kompetencer, de erhverver sig i forbindelse med deres frivillighed, ligesom der præsenteres udfordringer for frivillighed og forslag, der kan gøre det lettere og mere attraktivt at være frivillig studerende på Aarhus Universitet. 

Denne kortlægning af de eksisterende kursustilbud for studerende tager udgangspunkt i Aarhus Universitets liste over studenterpolitiske foreninger og udvalg, samt en gennemgående research på relevante hjemmesider og kontakt til personer i de studenterpolitiske miljøer, herunder blandt andet Studenterrådet, Konservative Studerende og Frit Forum for sparring, samt en uddannelses- og karrierekonsulent på Aarhus Universitet.