VEJVISERNE

- Vis vej for en ny borger i Aarhus.

 

Vejviserne er for dig, der er studerende i Aarhusområdet og aktiv i en forening. Det er for dig, der har lyst til at møde en ny borger og introducere ham eller hende til det danske kultur-og foreningsliv.

Hvorfor

Livet som ung voksen i Danmark er mere end bare uddannelse. Det er en periode, hvor man for alvor definerer hvem og hvad man vil være, og det gør vi i høj grad ud fra de netværk og sociale relationer vi indgår i.

Det kan i sig selv være en omvæltning for danske unge at flytte hjemmefra og pludselig skulle strukturere hverdagen og selv navigere mellem de sjove og de sure pligter, studierne og festerne. For nye borgere fra helt andre lande, med radikalt anderledes traditioner for forsamlingsfrihed, politiske foreningstraditioner og sociale konventioner må kulturchokket være endnu større, når de pludselig står meget alene i et nyt land og skal klare sig selv.

Med projektet Vejviserne vil vi hjælpe de nye, unge borgere med at navigere i deres nye tilværelse. Vi vil være med til at give flygtninge og indvandrere i aldersgruppen 18-25 år et netværk blandt de allermest ressourcestærke jævnaldrende aarhusianere - nemlig byens studerende.

Hvad og hvordan

Her på Studenterhuset vil vi arrangere forskellige oplevelser som den nye borger kan tage del i sammen med frivillige, danske studerende. I starten af projektet vil vi mødes i grupper, og sammen tage ud og opleve Aarhus.

Kontakt

Er en af de studerende dig, eller vil du høre mere? Så skriv til vejviser@studenterhusaarhus.dk.
Du er også velkommen til at komme forbi os på kontoret i vores almindelige åbningstid.

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21