Gratis studietur - besøg klimavirksomhederne

Vil du med til Danmarks Maldiverne og se klimaudfordringerne med egne øjne? 

Vi tager turen til Vestjylland og besøger Lemvig og Thyborøn, hvor de lige nu står med nogle af de mest presserende udfordringer ift. klimaændringerne – og hvor der er rig mulighed for at blive en af de første til at finde løsninger inden for området. Her møder du de virksomheder, der netop nu står med problemstillinger, som kan løses i samarbejde med studerende. 

Tilmeld dig her

 

Program for dagen:

08.00: Afgang fra Studenterhus Aarhus

10.30-10.45: Se klimaudfordringerne med egne øjne

Vi ankommer til Engbjerg, hvor vi med udsigt over området vil få en præsentation af de udfordringer, klimaændringerne giver på vestkysten. 

11.00-11.30: Mærk vestenvinden på Thyborøns største høfde

Vi besøger Høfde 59, der med sine 400 meter og mere end 60.000 tons er Thyborøns største. Her bliver vi præsenteret for de reflektorer, Lemvig Forsyning har udviklet i samarbejde med Styrelsen for Data og Effektivisering (SFDE) samt muligheden for at arbejde med projektet. 

11.30-12.30: Frokost i Kystcentret Thyborøn

12.30-13.30: Mød klimavirksomhederne - din nye samarbejdspartner?

Vi møder nogle af de vestjyske virksomheder, der arbejder konkret med klimaændringerne. Her vil vi få oplæg ved Kystdirektoratet, Plastix A/S og Geo Partner.

14.00-15.00: På tur med den berømte V.L.T.J.

Vi kører med særtog fra Thyborøn til Lemvig , og bliver på turen beriget med fortællinger om området ved naturvejleder og grundlægger af Hedevang Outdoor, Jens Hedevang.

15.00-15.45: ”Le Mur", der holder klimaudfordringerne på afstand

”Le Mur” på Lemvig Havn er en mur, som beskytter byen mod oversvømmelser, når vandstanden i Limfjorden stiger. Vi får en præsentation af arbejdet med udviklingen af den og vil få en forståelse for, hvilken betydning den har haft for klimaarbejdet i området – og så smager vi den lokale delikatesse: østers!

15.45-16.00: Afslutning ved "Le Mur" med kaffe og kage

18.30: Ankomst til Studenterhus Aarhus

”Climate Challenge” er udviklet under EU-projektet Coast to Coast Climate Challenge i et samarbejde mellem Studenterhus Aarhus, uddannelsesinstitutionerne i Aarhus, samt Lemvig Kommune og Lemvig Vand og Spildevand, der har udviklet Klimatorium under EU-projektet. Med ”Climate Challenge” bringer vi studerende og forskere tæt på erhvervslivet og de virksomheder, der netop nu står over for store klimaudfordringer. Vi vil til ”Climate Challenge” få inputs fra spændende oplægsholdere, der arbejder konkret med klimaudfordringerne eller ønsker sparring på problemstillinger, de står med lige nu.

Vil du vide mere om Climate Challenge?

Læs mere på: www.klimatorium.dk

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21