Skyd din klimakarriere i gang

Er du i løbet af ugen blevet lun på idéen om en klimakarriere, og vil du have hjælp til, hvordan du kommer videre?

Om fredagen sætter vi med ”Climate Challenge” fokus på, hvordan du kommer videre i processen, hvad end du ønsker at samarbejde med virksomheder om et speciale, projekt eller praktikophold, eller du har mod på at gribe iværksættermuligheden i det Vestjyske og vil høre mere om, hvordan dit iværksættereventyr kan finansieres. 

Tilmeld dig her

 

Program for dagen:

10.00-10.20: Udvikl din ide – og få løn, mens du gør det

Johan-Ulrik Lervang, Regional Program Manager hos Innovationsfonden, fortæller om, hvordan Innovationsfonden med Innofounder og Innobooster støtter nyuddannede talenter, der starter nye virksomheder med sparring og finansiering. Her kan du høre mere om, hvordan du kan blive en del af programmerne og bl.a. modtage et månedligt stipendium på 15.000 kr., mens du arbejder på din iværksætteridé.
 

10.20-10.40: Mød dit næste klimaprojekt hos VIA
Theis Raaschou Andersen, lektor hos VIA Engineering hos VIA University College, fortæller om, hvorledes VIA har oparbejdet talrige forskningsprojekter sammen med Klimatoriet og i regi af EU-projektet Coast to Coast Climate Challenge. Hør om projekterne, deres resultater og innovation, samt hvorledes projekterne integreres ind i undervisningen og studenterinvolvering.
 

10.40-11.00: Climate-KIC sparker dig i gang med klimakarrieren

Climate-KIC er Europas største innovationssamarbejde fokuseret på klimaudfordringerne og består af innovative virksomheder, uddannelsesinstitutioner og den offentlige sektor. Hør om Cliamate-KICs mange projekter, og hvordan de kan hjælpe dig med at realisere dit klimaprojekt – både når det gælder finansiering, sparring og udvikling.
 

11.00-11.20: Klimaudfordringerne – din entreprenante mulighed
Rajiv Vaid Basaiawmoit, head of SciTech Innovation and Entrepreneurship på Aarhus Universitet fortæller om, hvordan klimaudfordringerne er DIN mulighed for at starte entreprenøreventyret. Hør, hvordan de på Science & Technology støtter studerende i den entreprenørielle startfase gennem case competitions, Climate-KIC etc.
 

11.20-11.40: Coast to Coast Climate Challenge

Dorthe er projektleder på Region Midts store EU-støttede klimaprojekt Coast to Coast Climate Challenge (i daglig tale C2C CC). Projektet omfatter 31 partnere fra primært Region Midt samt et par stykker fra Region Nord. Projektet har kostet 90 mio. kr. og er støttet med 52 mio. kr. fra EU, men det vurderes, at der i projektets levetid frem til 2022 vil blive igangsat projekter for 2-3 mia. Klimatorium er det ene af to fysiske fyrtårnsprojekter i C2C CC.

11.40-12.00: Virksomhed og studerende: styrk relationerne og skab værdi

Studenterhus Aarhus styrker relationen mellem studerende og virksomheder. Direktør, Anne Thorø Nielsen, og erhvervskoordinator, Julie Kolind, fortæller om, hvad det kræver af både studerende og virksomheder for at få et frugtbart samarbejde op at stå.
 

12.00-13.00: Frokost
 

13.00-15.00: Match-up: Mød din nye klimapartner

Hvem skal du arbejde sammen med for at løse klima-udfordringerne? Til vores match-up får deltagerne mulighed for at møde virksomheder, studerende, forskere og institutioner, som lige nu ønsker et samarbejde. Med formiddagens oplæg in mente får I her mulighed for at diskutere, hvordan I bedst får samarbejdet op at stå. 

 

”Climate Challenge” er udviklet under EU-projektet Coast to Coast Climate Challenge i et samarbejde mellem Studenterhus Aarhus, uddannelsesinstitutionerne i Aarhus, samt Lemvig Kommune og Lemvig Vand og Spildevand, der har udviklet Klimatorium under EU-projektet. Med ”Climate Challenge” bringer vi studerende og forskere tæt på erhvervslivet og de virksomheder, der netop nu står over for store klimaudfordringer. Vi vil til ”Climate Challenge” få inputs fra spændende oplægsholdere, der arbejder konkret med klimaudfordringerne eller ønsker sparring på problemstillinger, de står med lige nu.

 

Vil du vide mere om Climate Challenge?

Læs mere på: www.klimatorium.dk
 

Debatskabende arrangementer i Studenterhus Aarhus er støttet af:

FO Aarhus.

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21