Nyheder //Få seneste nyt

TONER FRA UDKANTEN // 28. oktober 2015


 

TONER FRA UDKANTEN

Sakker provinsen bagud i forhold til den nye generations engagement i musiklivet? Og hvordan er den politiske opmærksomhed indenfor dette felt anno 2015? Videoen TONER FRA UDKANTEN stiller skarpt på vilkårerne for musikkulturen i Danmarks udkanter.Med afsæt i Thy-områdets lokalforening Thy Music Collective undersøger filmen musikkulturens aktuelle betingelser i en tid, hvor forholdet mellem land og by står højt på den politiske dagsorden.

Posted by Musikparlamentet on 22. oktober 2015

 

Fredag d. 20. november kan du opleve tre bands fra det fremadstormende thy-kollektiv i Stakladen Live
Se mere her
eller køb din billet i forsalg her 


Pressemeddelelse - Music Management & Musikparlamentet præsenterer:

TONER FRA UDKANTEN
Sakker provinsen bagud i forhold til den nye generations engagement i musiklivet? Og hvordan er den politiske opmærksomhed indenfor dette felt anno 2015? Videoen TONER FRA UDKANTEN stiller skarpt på vilkårerne for musikkulturen i Danmarks udkanter.

Med afsæt i Thy-områdets lokalforening Thy Music Collective undersøger filmen musikkulturens aktuelle betingelser i en tid, hvor forholdet mellem land og by står højt på den politiske dagsorden.


Udkantens toner giver ekko
Ved Folkemødet på Bornholm i juni 2015 blev Thy Music Collective værdisat til at have en brandværdi på hele 5 millioner kroner. Det vidner om vigtigheden af, at der prioriteres politisk, hvis der skal skabes et godt fundament for udviklingen af kultur- og musiklivet i provinsen. Og samtidig, at det måske er på tide at gøre op med et par fordomme om den “golde og kulturløse” provins, og i stedet vende brillerne mod potentialet hos lokale ildsjæle i vækstlagene.

Adskillige forskellige aktører i form af Ungdomsrådet i Thy (URT), kulturpersonligheden og musikeren Simon Kvamm, bandet The Entrepreneurs samt Lydkanten - et lokalkulturnetværk med base i Frederikshavn-området - har alle taletid og lufter deres erfaringer i TONER FRA UDKANTEN.


Nøglen er åbent samarbejde
Thy Music Collective er grundlagt med en indstilling om, at samarbejde er mere frugtbart end konkurrence medlemmerne imellem; det handler om hele kollektivets eksponering på tværs af genrer og stilarter, frem for fokus på én gruppes succes. Som ildsjæle i et lokalmiljø - ligemeget hvor i Danmark - bliver et samspil med de lokale politiske aktører en vigtig brik i opbygningen og udviklingen af musikkulturen. Hvordan kan dette samarbejde optimeres for begge parter, så ingen spænder ben for hinanden? I TONER FRA UDKANTEN giver Rasmus Nordqvist (MF, Alternativet) og Mogens Jensen (MF, Soc.dem.) deres meninger til kende og byder ind med forslag til ændringer på området.

Alt dette og mere tages i betragtning i videoen TONER FRA UDKANTEN, som er udarbejdet af Music Management-studerende fra Rytmisk Musikkonservatorium i samarbejde med Musikparlamentet.
Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til projektet. Kontaktoplysninger er anført nederst i pressemeddelelsen.


Relevante links
TONER FRA UDKANTEN, Facebook: https://lnk.to/TonerFraUdkanten 
Thy Music Collective: https://www.facebook.com/ThyMusicCollective 
Ungdomsrådet i Thy (URT): https://www.facebook.com/ungdomsraadet 
Lydkanten: https://www.facebook.com/lydkanten
Rytmisk Musikkonservatorium: https://www.rmc.dk
Musikparlamentet: http://www.musikparlamentet.dk / https://www.facebook.com/musikparlamentet


Kontaktoplysninger:
RMC (www.rmc.dk) - Music Management
Mail: idaposselt@edu.rmc.dk Telefon: 23709724Tilbage
Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21