Nyheder //Få seneste nyt

Tale er sølv - meget tale er guld // 11. marts 2016

“Et godt sted at møde nye mennesker” er en sætning, man med rette kan bruge om Samtalesalon. Det er en alternativ, udfordrende og sjov måde at få nye bekendtskaber på.

Af Peter Kirkegaard og Rachel Pedersen

På en onsdag aften, hvor pensum ikke er det mest tiltrækkende, besluttede vi os for at tage i Studenterhus Aarhus og afprøve deres nyere koncept: Samtalesalon. Vi læser til dagligt på Aarhus Universitet og VIA, men i aften betyder det ingenting.


Er du fanget i din comfort zone?
Som udgangspunkt handler Samtalesalon faktisk bare om at snakke med en masse mennesker, man ikke har mødt før. Vi kom med lave forventninger og en sækfuld fordomme, men arrangementet viste sig at være alt andet end det, vi havde troet.
I starten var det temmelig akavet - det indrømmer vi. Vi tog plads ved et bord med to mennesker, vi overhovedet ikke kendte, og før vi fik set os om, skulle vi tale med dem om et billede, vi havde valgt. Billederne indeholdt forskellige personer eller ting: Dronningen, tidligere realitydeltagere, en burger - og vi skulle så fortælle, hvorfor vi netop havde valgt det billede, vi havde. Undervejs skiftede vi pladser, snakkede med nogle nye fremmede, fik udleveret flere emner, vi kunne tale om, og vi stod i cirkler og fortalte om, hvornår vi sidst havde gjort noget godt eller skidt mod nogle andre.

Vi snakkede faktisk hele tiden. Og måske var det den konstante snak, der gjorde, at det pludselig ikke længere var så akavet. For som aftenen gik, blødte stemningen op og blev mere løssluppen. Følelsen af at være fanget uden for sin comfort zone blev erstattet af hygge-snak og latter, og “de der fremmede mennesker” var pludselig ikke så fremmede mere.

Det tilbyder arrangementet
Det var det, Samtalesalon kom til at handle om: At møde nye mennesker, man ellers ikke ville have mødt. Mennesker, der kommer med en helt anden baggrund end en selv. Nogle kommer måske for at øve sig i dansk, hvis de er internationale - andre vil gerne ud af boblen af medstuderende, der måske har samme syn på tilværelsen, som de selv har. Og nye bekendtskaber kan man vel altid bruge?

Vi er i hvert fald enige om, at Samtalesalon er en fantastisk mulighed for at droppe høflighedsfraserne og de trivielle spørgsmål om, hvad man studerer, og hvor man bor henne. I stedet tilbyder arrangementet muligheden for en snak om noget lidt mere interessant og substantielt.

Vigtigst af alt så er Samtalesalon for alle! Der er både danske og internationale deltagere, og man bliver ikke skubbet ud i at skulle forklare sig på et sprog, man ikke er tryg ved. Derudover bliver snakken ledt godt på vej af et overordnet tema, som er bredt nok til, at alle kan tale med om det.

Vi kommer næste gang - ses vi?Tilbage
Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21