Nyheder //Få seneste nyt

Det var en mørk og stormfuld aften...// 17. maj 2016

Okay, det er ikke sikkert, det bliver helt så mørkt og stormfuldt. Ifølge DMI er der nok større sandsynlighed for, at det bliver en dejlig lun aften d. 18. maj, hvor Mathias Clasen, horrorforsker og adjunkt ved Afdeling for Engelsk, AU, kommer forbi Studenterhus Aarhus for at fortælle om horrorens psykologiske virkning. Men det andet havde altså haft en federe effekt...

 

Af Rachel Pedersen, frivillig ved Studenterhus Aarhus

 

BØH! Blev du bange? Nej, vel? Men hvad er det egentlig, der gør os bange, og hvorfor opsøger vi det gang på gang? Hvorfor er gys i litteratur, film og computerspil forskelligt, og hvorfor er denne genre overhovedet så effektiv? Hvordan hænger genrens effektivitet og effekter sammen med vores kognitive konstruktion, hvad er vi egentlig bange for, og hvordan bruges universelle frygtmomenter i horror-genren til at skræmme livet the fuck af os?

 

Tisser du også altid bare en lillebitte smule i bukserne, når Michael Myers fra "Halloween"-filmene laaaaangsomt kommer gående efter sit næste offer? Synes du også, det er lige lovligt nervepirrende, når du ser den scene, hvor et lille barn kører henover ansigterne på sin familie med en plæneklipper i "Sinister"? Har du alligevel set den flere gange for at opleve rædslen igen og igen? Rigtig mange mennesker så med, da Lawrence Gordon savede sin egen fod af i den første "Saw"-film fra 2004, og da verden hørte, at flere havde fået det decideret dårligt i en biograf efter at have set "Paranormal Activity", så blev den da også straks rykket ned af hylderne af folk, der bare hungrede efter et ildebefindende. Mathias Clasen vil forsøge at komme med svar på, hvorfor vi er så vilde med at skræmme livet af os selv, og hvordan genren påvirker os rent psykologisk.

 

BØH! ... Stadig ikke? Du er ikke så nem at skræmme, men er du vild med et godt gammeldags gys, og synes du, at gysets psykologi er interessant, så kom til HORROR-arrangement onsdag d. 18. maj klokken 20.00 i Studenterhus Aarhus.

 

Du får lige en lille guide til, hvordan du overlever foredraget.

 

Du bør overveje at liste hjem hvis:

  • Din sidemand er iført en hvid maske med sorte strithår og ikke svarer, når du taler til ham. Til gengæld trækker han vejret meget tungt, og du får fornemmelsen af, at han normalt kun kommer ud til Halloween.
  • Der dukker en mand op i klovnekostume, som fortæller, at han bare lige trænger til en pause fra det cirkus, han arbejder i, men at du bare kan kalde ham for "IT".
  • Der sidder et barn i lokalet med en plæneklipper.
  • Ham bag dig læner sig frem og hvisker: "I want to play a game...".
  • Meget bleg mandsperson påstår, at han hedder Edward Cullen, men mere ligner hende vampyrpigen fra "Let me in".

 

Let the game begin...Tilbage
Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21