Nyheder //Få seneste nyt

Danske bajere for begyndere// 04. april 2016

70 danske og udenlandske studerende fik smagt alt fra lyse pilsnere til mørke portere ved øl-smagningen i Studenterhus Aarhus’ kælder.

af Mette Marie Rosenkjær

Pilsnere, pale ales, påskebryg og portere. Kulturgruppen i Studenterhus Aarhus havde sørget for det hele, da 70 tørstige studerende fra ind- og udland besøgte Studenterhusets kælder for smage øl fra danske bryggerier. Bordene var pyntet op med hvid dug og levende lys, og musikken var dæmpet.

Rummet blev langsomt fyldt af forventningsfulde, generte og spændte studerende, der alle langsomt fandt sig en plads. Blandt gæsterne var der både studerende i hvide skjorter og blanke sko, og der var studerende i grå hættetrøjer og slidte sneakers. Samtaleemnerne varierede fra tunge emner som specialeskrivning til anekdoter fra weekendens byture.

 

Nervøs start

Daniel Ahmed, der er bartender i Studenterbaren i Studenterhus Aarhus, var aftenens vært og øl-ekspert. Nerverne sad uden på tøjet inden øl-smagningens start, og Daniel havde ikke regnet med, at der ville være over 70 tilmeldte til arrangementet.  

”Jeg er skide nervøs. Det er min første øl-smagning, og så skal jeg endda gøre det på engelsk!” sagde Daniel, inden arrangementet blev skudt i gang.

Selvsikkert slog Daniel på glasset, og alle blik blev med ét rettet mod ham. Han bød velkommen og præsenterede aftenens første øl, mens de stadig tilbageholdende studerende, forventningsfuldt tog for sig af de saltstænger og peanuts, der var placeret rundt på bordene. Foran dem ventede i alt 9 forskellige øl fra 9 forskellige danske bryggerier.

 

Højere promille og højere humør

Stilheden bredte sig i den sparsomt oplyste kælder, da alle 70 gæster duftede til den første øl på samme tid. Der blev skålet samlet, før smagen af den mørke øl ramte tungenrne. Rundt i lokalet kunne man høre forskellige reaktioner. Nogle mente, at øllen smagte lidt af blomster, mens andre syntes, at den havde et strejf af marmelade.

I takt med at Daniel præsenterede de studerende for nye øl, blev spændinger og nerver erstattet af åbenhed og latter. Og efter den tredje øl gik snakken så højt, at det var svært for Daniel at få ro. På tværs af nationaliteter, årgange og studier skabte de øl-smagende studerende nye bekendtskaber. De danske studerende lærte de internationale studerende at sige skål, og de internationale studerende forsøgte at udtale navnene, der stod på øl-flaskernes etiketter.

 

Èn fører til flere

Sara Lopez, som er udvekslingsstuderende fra Navarra, Spanien, var taget til øl-smagningen med tre af sine spanske veninder. De spanske piger faldt hurtigt i snak med de danskere, der sad ved siden af. For hende handlede øl-smagningen ikke kun om øl.

”Vi kom, fordi vi vil prøve noget andet øl, end det vi altid køber i supermarkedet. Men det er også en god anledning til at møde andre studerende fra andre lande og andre studier. Og så er det en rigtig god opvarmning til festen, som fortsætter i caféen i aften,” sagde hun.Tilbage
Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21