Nyheder //Få seneste nyt

Bryd tabuet om psykisk sårbarhed på studiet// 08. april 2016

Til onsdagens arrangement Opbyg Håb samledes interesserede for at bryde tabuet om psykisk sårbarhed. Salen var fuld og stemningen var god, da tre tidligere studerende fortalte deres rå og usminkede historier om deres studietid, der blandt andet indebar en kamp imod deres eget sind.

 

Ensomhed er er et af de mest udbredte problemer, som ‘EN AF OS’-kampagnen møder hos studerende, men mange kæmper også med andre psykiske problemer såsom depression, stress, angst og social afskærmning, som kan føre til isolation og ende i afbrudte studier.

 

De tre talere og deres historier er beviset på, at psykisk sygdom kan ramme alle, men endnu vigtigere, at der også er lys for enden af tunnelen. Camilla Thomsen, som er ambassadør fra EN AF OS, anbefaler, at søge hjælp i god tid, hvis man selv oplever isolation eller stress i sin studietid: “Find en du kender godt og bed om hjælp.”


Aftenen havde i høj grad fokus på at opbygge håb for de studerende, der selv gennemgår en svær tid i løbet af deres studie.

“Åbenhed er vejen frem til at nedbryde tabuerne på området, og det er det EN AF OS arbejder for”, udtaler Sara Munk Nielsen, der er leder af indsatsen i region Midtjylland, fra scenen.

“Det er en sag, som Studenterhus Aarhus gerne støtter op om, da vi hver dag arbejder for at gøre Aarhus til en bedre studieby for alle studerende”, siger Thomas Moeslund, kommunikationskoordinator i Studenterhus Aarhus


For at sætte fokus på emnet har EN AF OS i samarbejde med Brickbacker udviklet en figur, der kan købes af folk, der vil støtte op om det gode formål. Figuren kan købes via linket HER indtil slutningen af April.Tilbage
Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21