Nyheder //Få seneste nyt

Brand dig selv til drømmejobbet // 02. november 2015

Kasper Bengtson giver gode råd om, hvordan du kan bruge de sociale medier til at brande dig selv til drømmejobbet eller til drømmen om at være selvstændig. Foto: Peter Kirkegaard.

 

Af: Lene Tange Kristensen, Anna Sofia Irons og Mia Kirkegaard Jørgensen

 

Du tror det næppe, men Facebook og Instagram kan bruges til andet end at vise din aftensmad og se fjollede videoer af katte. Til ’Brand dig selv’-eventet den 27. oktober afholdt i Studenterhus Aarhus viste Kasper Bengtson fra social media bureauet bSocial, hvordan sociale medier kan bruges til at skabe en karriere.  

 

Branding er et koncept, vi typisk forbinder med virksomheder, men branding kan også bruges til at brande dig selv og dine egne faglige og personlige kompetencer. Det kan uden tvivl være en svær opgave at brande sig vej til drømmejobbet eller positionere sig som selvstændig, og derfor har Kasper samlet 5 gode råd, du kan bruge til at brande dig selv.

 

De 5 gode råd til personlig branding

1.     Find en niche

Specialiser dig i noget specifikt og tænk ud af boksen. Ved at have en niche får du også en stærkere gruppe af følgere, som er entusiastiske omkring det, du laver.
 

2.     Specialiser dig

Søg viden, så du kan specialisere dig. Kasper foreslår forskellige værktøjer, du kan bruge til dette som bl.a. interesselister på Facebook, RSS feed til at følge nyheder eller websitet BuzzSumo til at se, hvad der trender.
 

3.     Vis dem, hvem du er

Vis din potentielle arbejdsgiver, hvad du kan ved at producere dit eget indhold. Du kan for eksempel starte en blog eller skrive indlæg på Facebook Notes. Det vigtigste er, at du skriver om noget, der interesserer andre.
 

4.     Fasthold folk, når du har dem

Det er vigtigt, at du fastholder dem, der viser interesse for dig. Et rigtigt godt råd er at være aktiv i de forskellige fora og danne et netværk. Du kan faktisk også styrke dit netværk, når du er til fest, da netværket ofte opstår i disse uformelle rammer.
 

5.     Dit produkt

Dit produkt kan være din virksomhed eller dig selv ved en jobsamtale. Det vigtigste er at skabe dit brand nu, da et stærkt personligt brand kan bane vejen for dit produkt senere. Som Kasper siger: ”Brand dig selv – det følger dig hele livet, og du vil altid kunne få gavn af det”.

 

Sådan kommer du i gang

Til trods for at folk har en god værktøjskasse af råd, så møder Kasper stadig dårlige undskyldninger for, hvorfor man ikke kommer i gang. Har du måske nogensinde tænkt:

”Jeg er ikke gammel nok”

”Jeg har ingen erfaring”

”Folk vil ikke tage mig seriøst”
 

Det har Kasper selv tænkt. Da Kasper var ung og nystartet selvstændig, begik han den fejl, at han ikke turde at stå frem som person. Det han gjorde for at komme i gang var ganske enkelt. Han kastede sig ud i det. Men står du stadig med en tvivlsom følelse omkring det at brande dig selv, så har Kasper nogle råd til dig og mange andre: ”Det er nu I skal gøre det. Det er nu I har tid. Og alder er ingen undskyldning!”.
 

Brug dine fritidsinteresser til at brande dig selv

Tilbage i 2010, da Kasper sad og kedede sig i gymnasietimerne, begyndte han at kommentere på indlæggene på iværksættetsitet Amino.dk. Uden at vide det startede Kasper her sin karriere inden for markedsføring på sociale medier. Jo flere indlæg han kommenterede, jo flere virksomheder fik øjnene op for den specialistviden, han besad. Ikke nok med at store virksomheder ville tage imod råd fra en gymnasieelev – de ville tilmed betale ham for det. Dette blev startskuddet på en karriere, hvor gymnasiedrengens fritidsinteresse blev til en levevej, fordi han er helt eminent til at brande sig selv.
 

Men hvor mange kan egentlig forvandle deres fritidsinteresse til en karriere? Det kan alle, ifølge Kasper, for det gælder om at få erfaring fra processen, han fremhæver: ”Det er ikke vigtigst at nå sit mål, det som er vigtigst er processen”. Så kom i gang med at brande dig selv, og hvis du kan kombinere dine interesser med, hvad folk gerne vil vide, så er det den perfekte start til at brande dig selv.
 

‘Brand dig selv’ var første arrangement om den moderne virksomhed. Hvis du vil vide, hvordan brandingen af dig selv bliver håndteret, når virksomhederne ser på din ansøgning, så kom til næste arrangement ‘Fra ansøgning til ansættelse’, som foregår d. 9. november kl. 15.15-17 i Studenterhus Aarhus. Du kan se begivenheden her


Rasmus Zacho, der er kandidatstuderende på Psykologi, var meget begejstret for eventet:

Jeg tænkte før at blogging mest handlede om mode og træning mv., men Kasper gav nogle brugbare perspektiver på, hvordan blogging også kan være relevant for mig, der gerne vil være iværksætter inden for erhvevslivet.

På sigt overvejer Rasmus muligheden for at starte en virksomhed med en ven, og han ser nu et potentiale i at blogge. Han fremhæver, at han ikke var kommet på den idé, hvis han ikke var kommet til eventet ‘Brand dig selv’.Tilbage
Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21