Nyheder //Få seneste nyt

Blev du optaget? Her er 5 gode råd// 29. juli 2016

Kom du ind på studiet? Så læs med her, for vi har 5 gode råd, som er værd lige at tage et kig på.

Af Pernille Rahbech og Mona Louisa F. Madsen, Frivillige i Studenterhus Aarhus

 

Klokken er 23.59, du har helt sikkert siddet klar foran computeren med svedige hænder og en puls, der kan måle sig med den, du havde, sidst du gav den gas i fitnesscenteret.

Selvom du normalt bruger din tid på alt andet end at opdatere din indbakke hvert halve minut, er det sikkert det, du har gang i lige nu for tjekke, om du er optaget på drømmestudiet.

Og du er ikke alene! I år er der 94.051 andre, der også har søgt ind på en videregående uddannelse. Her er 5 råd til at tackle situationen

 

1. Wuuuhu, jeg kom ind!

Du springer ud af sengen, hopper rundt som en jubeltosse, løber ned til dine forældre og fortæller, at du er kommet ind!!

Og pludselig kommer du i tanke om, at nu er det alvor.

Nu er det slut med, at vasketøjet automatisk selv bevæger sig fra vasketøjskurven til vaskemaskinen og havner pænt lagt sammen i skabet. Det er slut med mors brune sovs og røde bøffer. Og så skal du altså også selv til at gøre rent...

 

Men fortvivl ikke! Lige om lidt kommer du til at have den fedeste tid i dit liv. Du er nu studerende på en videregående uddannelse, og det er fandme ret sejt!

 

2. Statens uddannelsesstøtte

16 bøger til første semesters pensum, husleje, rusforløb, alkohol, mad (De sidste par måneder er det boomet med burgerbarer i Aarhus, og det er altså ret god tømmermændspleje), måske indskud til ny lejlighed. Der er ingen tvivl - det er dyrt at starte på studiet. Men så er det godt, at vi i Danmark har SU’en.

Selvom det kan virke som en urimelig lille sum penge, der slet ikke dækker alle udgifter til studiestarten, og din fremtidige økonomi ser ud som et sort hul, der kun bliver større og større, så er der håb. Aarhus har masser af gode studierabatter på diverse restauranter og butikker. Tjek nogle af dem ud her: www.studiz.dk

I sidste ende, skal vi alle prise os lykkelige over, at vi får penge for at gå i skole og uddannelse er gratis i Danmark.

 

3. Tag med!

Rusuger og -weekend! Det er for dyrt, det er for sent, de andre drikker for meget, du er ikke den sociale type. Der kan være mange undskyldninger for, at du overvejer at skippe de omdiskuterede events, som dine rusværter/tutorer har planlagt for dig og dine nye medstuderende. Uanset hvad så anbefaler vi dig at tage med alligevel! Selvom det kan være et ordentlig hak i økonomien, så er det i løbet af disse dage, sammenholdet på studiet skabes. Tro det eller ej, men du kan faktisk også deltage i mange af disse dage, uden du behøver at drikke dig fra sans og samling. Det vigtigste er at se dine studiekammerater uden for forelæsningerne - det kommer dig til gode senere på studiet.

 

4. ÅH nej! Boligkonkurrence med 10.000 andre

Slå koldt vand i blodet og tag det roligt. Det vildeste pres på boligerne er altid omkring august, september og oktober, når alle Aarhus’ nye studerende skal finde et sted at bo – PÅ SAMME TID.

Der er kun ét at gøre, nemlig at holde hovedet koldt og starte med at lede.
Føler du dig alligevel stresset ved tanken og gerne vil sikre dig et sted at bo, kan vi henvise dig til Startup Housing Aarhus, som er en midlertidig boligløsning.

 

5. Opsøg og oplev

Velkommen til Aarhus, her er det faktisk pissefedt at bo. Det kan dog være lidt svært at gennemskue, hvad det er, der sker udenfor studiet. Derfor opfordrer vi dig til at være opsøgende på alt, hvad byen har at byde på. Aarhus er nemlig en veletableret by inden for kulturlivet, og det kan du blive en del af. Om du elsker at gå på museer, tage på ture i skoven, drage på pokémonjagt, caféhygge med dine venner, eller mest er en natteravn, der vil have fest og farver - så har Aarhus det hele, og så endda cykelafstand! Tjek evt. diverse hashtags på Instagram. Vi kan anbefale at søge på #mitaarhus, #studerendeiaarhus, #yourniversity #studenterhusaarhus #mitstudenterhus, #livetsomstuderende

 

Velkommen! Du er nu klar til at tage det første skridt fra ung og fri til (u)ansvarlig, udeboende studerende med en blødende økonomi, et overforbrug af kaffe, skabet fyldt med dåsetun og pasta, men også skridtet mod en fed tilværelse i Danmarks bedste studieby. Velkommen til Aarhus - vi glæder os til at tage imod dig den 1. september til studiestart i Mølleparken!Tilbage
Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21