Nyheder //Få seneste nyt

Bål, pølser og Tinder-magi// 16. juni 2016

Drik af den magiske kilde i universitetsparken og find din udkårne, når vi fyrer op under heksen til Sankt Hans Aften.

Af Mona Louisa F. Madsen, Frivillig i Studenterhus Aarhus

 

Ifølge traditionerne forlyder det, at godtfolk fra nær og fjern samledes om kilder Sankt Hans Aften, fordi vandet i kilderne netop denne aften får magiske kræfter.

(Okay, vi vil egentlig ikke anbefale dig at drikke af hverken kilden i Universitetsparken eller søen, fordi studerende fra biologi fandt både salmonella- og colibakterier i vandet i foråret...)

 

Festen opstod allerede i starten af 1700-tallet, når folket samledes om denne magiske aften (Det var selvfølgelig efter, at man i 1600-tallet ikke længere brændte hekse af).

Bålet, som oprindeligt blev brugt til at brænde hekse på, har gennem tiden fået en mere symbolsk betydning og efterhånden blev det til, at man i stedet tændte bål for at holde det onde væk. Den sidste heks, blev brændt i Danmark tilbage i 1692, og i nyere tid er det mere skumfiduser og gymnasie-notater der bliver brændt af. Fra hedenske skikke er aftenen til for at fejre sommersolhverv - altså årets længste dag, men for mange af os studerende betyder det sommerferie!

 

Fest til den lyse morgen

Sankt Hans i Universitetsparken byder ikke på stegt heks, men derimod kan du fornøje dig med stegte pølser. Der bliver nemlig smidt rødglødende kul på grillen ved Eforen, så du kan smæske dig i grillpølser og selvfølgelig skylle efter med læskende fadøl. Vi mødes om bålet til sang, mad, hygge.

Og for at det ikke skal være løgn, så siges det, at Sankt Hans er ungdommens aften, og at ungdommen gennem tiderne altid har festet til den lyse morgen. Derfor ser vi ingen grund til, at vi bryder med traditionerne.

 

Der er magi i luften...

Vi lover dig ikke, at du kan finde din udkårne eller din næste kæreste, som det ellers har været traditionen (ja, den har du måske ikke hørt om før? Men sandt er det!). Vi foreslår derfor at du sætter din afstand på Tinder helt ned til en radius af 2 km, og på den måde kan du finde ud af, om der er potentielle kandidater i nærheden. Og potentialet i Happen er også stort til større begivenheder som denne, så du lettere kan se, hvem du krydser på din vej.

Det siges, at magien er på sit højeste den 23. Juni, så vi tror på, at der er ekstra gode chancer!

 

HASHTAG din Sankt Hans

Billeder fra Sankt Hans aften tager sig af en eller anden forunderlig grund rigtig godt ud. Om det er magien, der er på sit højeste denne aften, eller om bål og sommer bare gør det godt på billeder, må du selv bestemme, men smider du et billede ud på de sociale medier fra aftenen, kan du dele det på #sankthansiuniparken

 

Summa summarum - Der er ingen undskyldning for ikke at fejre Sankt Hans, uanset hvad din overbevisning om aftenen er.

 

Medbring dit bedste festhumør, en smurt sangstemme og ditto danseunderstel og lad os sende heksen til Bloksbjerg med bravur!

Program:

 

12:00 – KIF-Cup 2016 – Parkkollegianernes Fodboldturnering

18:00 – Grillen ved Eforen tændes

18:30 – Velkomst og præmieuddeling for KIF-Cup og Eforens quizliga

20:30 – Båltale i Eforhaven ved chefkonsulent ved DI, cand.scient.pol. Helle Bundgaard

21:00 – Bålet tændes og Aarhus Studenter-Sangere synger for til fællessang

22:00 – 02:00 – Livemusik: Pastiche, Radium og Piotr

02:00 – 05:00 – DJ’en spiller på Eforen

05:00 – Træt og beruset gåtur hjem

 

FIND EVENTET PÅ FACEBOOK HER!Tilbage
Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21