Nyheder //Få seneste nyt

10 tips til dig der er ny i Aarhus// 01. september 2016

Af Anna Kirstine Due, Frivillig i Studenterhus Aarhus

Du er lige flyttet til Aarhus eller gør det snart - Tillykke! Du kender måske ikke nogen, der bor her, eller også gør du, men ved ikke hvor det fede sker, eller hvordan du finder rundt i verdens mindste storby. Bare rolig, vi er her til at guide dig til det fede studieliv i Danmarks bedste studieby.

 

1. Det lækre

En studiehverdag kræver til tider lidt ekstra forkælelse. Når pengene ikke rækker til Lagkagehuset, kan du gå på opdagelse i uddannelsesstedernes kantiner. Kagerne er ofte store og koster ikke alverden. Matematisk Kantines trøfler (på Sjælland: romkugler) er efterhånden en legende – de skal prøves! Det er også værd at “tjekke ud”, hvor der kan købes en billig brunch, når Rusugen rammer hårdt. På cafeerne ved åen er der ofte morgenmad eller brunch til studievenlige priser.

 

2. Det sjove

Trænger du til en aften hvor studierne kan sættes lidt i baggrunden så kom til Studenterbarens Pub Quiz. Pub Quizzen afholdes hver mandag i Studenterhus Aarhus’ bar - den i kælderen - og det er skide sjovt! I Studenterbaren kan de også prale af mere end 200 forskellige slags øl. Så skal din gane forkæles med lidt andet end de billigste fra Netto, så smut forbi og mærk stemningen i de studerendes fristed.

 

3. Det billige

I Mejlgade ligger flere restauranter med virkeligt gode tilbud. Så skal du selv, dine venner eller kæresten forkæles, kan I med fordel tjekke menuerne ud. Trænger du til en aften i byen har Aarhus en masse gode og hyggelige pubs og bodegaer. Barerne i Frederiksgade, Bodegaen ved Åen og ikke mindst Studenterbaren kan anbefales. Her er øl til billige priser, men også drinks og specialøl. Trænger du derimod til en dansefest, så hold øje med hvornår der er lange fredagsbarer på de forskellige institutter! Ingen kan feste som Aarhus’ studerende!

Tag også et smut forbi Godsbanen - Aarhus’ subkulturelle centrum. Her udfolder de kreative sjæle sig, og det er både hyggeligt, billigt og sjovt, både når der afholdes arrangementer, og når du bare har lidt ekstra fritid.

 

4. Det kulturelle

Aarhus Festuge løber i år af stablen fra d. 26/8 til d. 4/9. Byen fyldes med musik, kunst, fest og farver og må opleves, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at blive en ægte Aarhusianer.

Kan du ikke få nok musik, og vil du være helt fremme på beatet, skal du til Newbees festival i Studenterhus Aarhus d. 22. og 23. september! Her spiller de bedste upcoming navne i dansk musik på en to-dages festival i Stakladen. Til Newbees festival har navne som Quadron, Ulige Numre og The Minds Of 99 spillet nogle af deres allerførste koncerter.

Kunstmuseet Aros og Momu, Moesgaard Museum kan nævnes som nogle af Aarhus’ fedeste kulturelle oplevelser. På Aros byder de mange etager på fantastiske kunstoplevelser og med den imponerende arkitektur og den vildeste udsigt over Aarhus midtby (Aarhus’ obligatoriske selfie-spot), går man ikke galt i byen. På Momu kan du opleve arkæologiske og etnografiske udstillinger, komme helt tæt på fortidens og nutidens mennesker og hilse på Grauballemanden i den nye imponerende museumsbygning. På toppen af det græsklædte tag kan man se ind over Aarhus bugt. Helt perfekt til en hyggelig og spændende udflugt.

 

5.Det praktiske

Der er mange spørgsmål, når man er tilflytter.  Hvor F*** finder jeg borgerservice?! Hvad sker der for bybusserne? Skal du flytte adresse, bestille sygesikring osv. kan det alt sammen gøres på Borger.dk. Men har du brug for lidt mere nærkontakt, ligger Borgerservice i Dokk1 for enden af Åen. Det koster faktisk 500 kroner i bøde, hvis du ikke melder at du er flyttet, inden 14 dage! På Dokk1 kan du spørge om alt det praktiske, drikke en lækker kop kaffe i cafeen og nyde udsigten over Aarhus Havn. Når studierne begynder at presse på, er der også gode læsepladser.

 

6. Det nye

Aarhus har vokseværk. På det seneste er den nye bydel Aarhus Ø  kommet til, hvor futuristiske huse skyder op på nærmest daglig basis. Aarhus Ø ligger ved havnen og rummer både den gamle lystbådehavn, det nye boligområde og har en fantastisk promenade, hvor man kan nyde den sidste aftensol, tage en svømmetur i havbanen eller spille beachvolley ved Strandbaren.

 

7. Det gode gamle

Aarhus er en gammel historisk by, og du skal unde dig selv en tur gennem det gamle latinerkvarter, hvor du finder lækre små butikker og cafeer. Stemningen er altid god, og det er nemt at finde en himmelsk kop kaffe eller en drink med dine nye studiekammerater.

Den Gamle By er bestemt også et besøg værd. Her kan du gå i fortidens gader dateret helt tilbage til år 1550. Til jul kan du købe byens bedste æbleskiver, og i den nye 60’er og 70’er afdeling kan du besøge et ægte kollektiv, med dertilhørende kvindekamp og Beatles-hår

 

8. Det hyggelige

Aarhus er smilets og hyggens by. Byen rummer utallige hyggelige cafeer og restauranter og trænger du til lidt ro i hovedet, er det nemt at finde en fredfyldt park eller en smuk havudsigt.

I Studenterhus Aarhus’ cafe kan man i dagtimerne finde plads til både læsning, hygge over en god kop kaffe eller et spil.

Om aftenen kan du i Studiecafeen opleve alt fra intimkoncerter til foredrag, debat og storskærmsevents. Du kan også låne caféen, hvis du gerne vil holde fest med dine studiekammerater.

I Botanisk have kan du dase med en god bog eller gå på besøg i Væksthuset. Hvis det er tid til en strandtur, kan du på Den Permanente nyde solen, vandet, en is og udsigten over Mols.

 

9. Det vilde

I Aarhus bliver der også festet igennem. I weekenden summer midtbyen af liv og der er noget til både dem, der er til basarm og breezers, til dem, der er til Aarhus-sæt (Ceres top og Arnbitter) og raflebægere, og til dem, der hellere vil have en cocktail i en smart natklub.

Studiestart i Aarhus er altid en vild tid. I år kan du d. 1. september komme til Studiestart Aarhus i Mølleparken og hænge ud med dine medstuderende, opleve en masse forskellig musik, happenings og underholdning hele dagen.

D. 9. september kan du tage dine studiekammerater med til Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag. Det er en festdag med alt fra sportsturneringer til ølbowling og fede koncerter. I år spiller The Minds Of 99, Phlake, Chinah, Jimilian og Blak og Benal.

I foråret er den helt store tradition den legendariske Kapsejlads. Her samles alle Aarhus’ studerende til årets fest, hvor der kæmpes med blod, sved og tårer om Det Gyldne Bækken. Stemningen er fænomenal og øllerne i rigelige mængder. Det siges, at man ikke har været en ægte Aarhus-studerende, før man har oplevet denne dag.   

 

10. Det bedste

Nu tænker du sikkert; puha, hvornår skal jeg nogensinde få tid til det hele, men bare rolig. Det bedste ved Aarhus er faktisk, at livet her både kan være vildt og hurtigt, men også roligt og hyggeligt. Tag dig tid til at finde dine egne yndlings spots og tag dine nye studiekammerater med på en rundtur. Og skulle du få brug for en hånd, nogle gode tips eller nogle andre studerende at snakke med, står vi i Studenterhus Aarhus altid klar til at hjælpe.

 

Links:

borger.dk - Din indgang til det offentlige

Dokk1: Hjem

Matematisk Kantine

Studenterhus Aarhus

Aarhus Festuge: Forside

Velkommen til Studiestart i Aarhus - Welcome to Aarhus to all students …

Newbees Festival - Studenterhus Aarhus

 

Mejlgade:

Gastro, grillbar og takeaway i Aarhus - Olinico Gastro Grillbar ApS

Restaurant Olive

VACA

Haute Friture - grillbar på den fede måde | Facebook

Chido - Sund Mexicansk Take Away Mad - Aarhus

Velkommen til Le Basilic, fransk mad i Aarhus

 

Oli Bistro - Aarhus, Denmark - French Restaurant | Facebook

Oli-GAK | Facebook

Den Rustikke

 

Frederiksgade:

Sherlock Holmes Pub

The Golden Lion | Facebook

Tirnanog.dk - The best pub in Denmark

Oops Aarhus: Café og natklub i centrum af Aarhus

Die Kleine Bierstube: Tysk øl i ÅrhusTilbage
Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21