Thorups ølkælder – katastrofer og revolutioner
// lørdag D. 02. marts kl. 18:00

Alm. pris: 160 kr

Medlemspris: 110 kr

"Den nationale revolution er brudt ud", råbte Hitler den 8. november 1923 på et podium i en ølkælder i München foran 3.000 mænd efter at have affyret skud mod loftet. De var der for at høre den bayerske statskommissær Gustav Ritter von Kahr tale, men talen blev afbrudt af den lille mand med det karakteristiske overskæg og 600 kampklædte mænd.

Hitlers ølkælderkup er blot ét eksempel på en politisk bevægelse, der forsøger at bane sig vej til magten i 1920'erne og 30'erne. Det er en tid, hvor politiske yderfløje udvikler sig til ideologiske ekstremer.

Kom med ned i ølkælderen, når professor MSO i idéhistorie Mikkel Thorup fortæller om de bevægelser, der bringer revolutioner, manifester og desperate kupforsøg med på sin vej.

Inden foredraget serverer vi en tysk velkomst-øl, som vil danne rammen for en smagning af 3 forskellige tyske øl efter foredraget.

Pris: 

Almindelig: 160kr.

Studerende: 110kr

*

Arrangementet er en del af Århundredets Festival 2019, der arrangeres af Folkeuniversitetet i Aarhus. Dette års tema er ’Mellemtiden’, der relaterer sig til Mellemkrigstids-perioden, som starter ved Første Verdenskrigs afslutning – og slutter ved Anden Verdenskrigs begyndelse.

 

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21