Studiejob//praktik//projekt

Livsværkstederne i Gellerup: Vi søger frivillige til vores café // 11. maj 2019

 

Frivillig i social café – gør en forskel i et boligområde i forandring

Bliv en del af et unikt cafémiljø med mennesker med rødder i og livserfaring fra alle verdenshjørner og mange forskellige steder i livet.

Livsværkstederne i Gellerup søger frivillige til vores café, Café Vita. Du kan enten blive frivillig cafévært eller frivillig i caféens køkken. Som cafévært vil du være med til at skabe, værne om og invitere til fællesskab i og ud fra caféen. I køkkenet er du med til at sørge for et godt og varieret tilbud af mad og drikke i caféen.

 

Det får du ud af det

Som frivillig i Café Vita får du mulighed for at:

  • have fællesskab med mennesker med anden baggrund end din egen – kulturelt, sprogligt, religiøst, uddannelsesmæssigt mm.
  • gøre en forskel for enkeltpersoner, som er eller er i risiko for at blive ensomme, samt for fællesskabet af gæster og ansatte
  • få værktøjer i form af undervisning inden for Den motiverende samtale, traumer/PTSD og konflikthåndtering
  • opnå viden, kompetencer og erfaring inden for socialt arbejde
  • indgå i et arbejdsfællesskab med andre frivillige og med ansatte medarbejdere i en landsdækkende organisation

 

Dine opgaver

Frivillig cafévært

Som cafévært er det din opgave sammen med de ansatte og andre caféværter at skabe gode rammer for, at fællesskabet kan trives. Du er med til at invitere til samtale og samvær i caféen og ud af huset. Du er behjælpelig med at få caféen til at se pæn ud, du indgår i fællesskaber omkring spil eller andre aktiviteter, og du er med til at finde på og planlægge eksempelvis fester.

 

Frivillig i køkkenet

Som frivillig i køkkenet er det din opgave sammen med de ansatte og andre i køkkenet at skabe et godt og varieret tilbud af varer i caféen. Sammen sørger I for både produktion, oprydning og opvask i køkkenet og salg af mad og drikke til cafégæster samt forplejning af rådgivere. Afhængigt af hvad du brænder for og kommer med af erfaring, har du mulighed for at byde ind på specifikke opgaver. Det kan være alt fra bagning af franskbrød eller kage over varm mad til opvask, ansvar for indkøb af sodavand eller noget helt fjerde.

 

Forventninger til dig

Vi forventer først og fremmest, at du kommer med lyst til at møde gæsterne i Café Vita og til at indgå i et arbejdsfællesskab, som gør en forskel. Erfaring fra lignende arbejde er ikke en forudsætning.

I caféen forventer vi, at du kan hvile i at være og i, at relationer tager tid. Du er nysgerrig på andre og giver plads til deres dagsorden i samtalen. Samtidig har du mod på at motivere og invitere vores cafégæster til at deltage i fælles aktiviteter, eksempelvis i forbindelse med arrangementer i caféen eller lokalområdet eller ture ud af huset.

I køkkenet forventer vi, at du har en rolig fremtoning, at du kan møde alle slags mennesker med respekt og åbenhed, selvom de måske skulle komme til at forstyrre dig i dit arbejde. Du har blik for, hvor dine kolleger i køkkenet kunne have behov for en hånd, og hvordan I bedst kan supplere og give plads til hinanden i køkkenet.

Du skal afsætte cirka 3-4 timer om ugen samt nogle få ekstra timer om måneden efter aftale. Det kan fx være i forbindelse med en fejring i huset, et arrangement i lokalområdet eller et møde for frivillige.

 

Dine kolleger

Som frivillig vil du komme til at møde og samarbejde med vores køkkenchef, vores aktivitetsmedarbejder, vores skånejobbere og andre frivillige. Ud over frivillige med tilknytning til vores café og køkken har vi også frivillige rådgivere og frivillige viceværter.

 

Om Livsværkstederne og Café Vita

Livsværkstederne i Gellerup er en selvejende institution under KFUMs Sociale Arbejde. Vi bor øverst i City Vest, hvor vi ud over Café Vita har kontorer og mødelokale, hvor vi tilbyder gratis rådgivning inden for økonomi, retshjælp og udlændingeretshjælp. Til caféen er knyttet et storkøkken med mulighed for forskellige typer arbejdsprøvning. Caféen er åben for alle og tilbyder hver dag smørrebrød, varm mad, kolde og varme drikke samt ofte kage. Her foregår fælles måltider og fejringer, brætspil, pool, events mm. I lokalområdet er vi med til eksempelvis koncerter eller markedsdag. Ture ud af huset kan gå til andre steder i Aarhus eller længere væk.

 

Lyder ovenstående som noget for dig? Kig forbi og/eller send en e-mail med lidt information om dig selv og din motivation for at søge jobbet til aktivitetskoordinator Lise Hedevang Nielsen på lhn@livsvaerkstederneigellerup.dk . Du er velkommen til at søge sammen med en anden.

Se mere om os på vores hjemmeside: www.livsvaerkstederneigellerup.dk, eller find os på Facebook, hvor du også kan se billeder fra caféen mm: https://www.facebook.com/Livsv%C3%A6rkstederne-i-Gellerup-162365915459/

 

Livsværkstederne i Gellerup – Gudrunsvej 7, 1. – 8220 Brabrand – tel. 86 25 95 99

gratis p-pladser ● cykel-p i kælderen ● gode busforbindelser

 Tilbage
Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21