Kom folk: DANS
// lørdag D. 30. september kl. 18:45

Alm. pris: 100 // 70 kr

Medlemspris: 0 kr

Aarhus Folk Festivals åbningsbal

 

Dans til Trolska Polska, Mads Hansens Kapel og Spillemandslauget Østjyderne

Det bedste bal med den bedste musik og det bedste publikum på det bedste sted.
Det må du ikke gå glip af.
Aldrig har du kunnet se frem til et bal med så meget forskellig god musik på den samme aften på det samme sted.

 

INFO
Start kl 18:45. Dørene åbnes kl 18:30
Pris: 100 kr. Unge under 25: 70 kr.
Parkering: Gratis parkering på Frederik Nielsens Vej

 

OM ARRANGEMENTET
Det bedste bal med den bedste musik og det bedste publikum på det bedste sted.
Det må du ikke gå glip af.
Aldrig har du kunnet se frem til et bal med så meget forskellig god musik på den samme aften på det samme sted.


Kl 18:45 – 19:15  Kirstine Nurdug Jensen

Inden ballet starter, vil Kirstine Nurdug Jensen lave en kort introduktion til de almindeligste trin i dansk folkedans. Så hvis du aldrig har danset en polka eller en vals, eller hvis du har brug for at få trinene frisket op, skal du gribe muligheden nu.

Kirstine Nurdug Jensen er en meget erfaren danser, og har bidraget både som instruktør og almindelig deltager ved talrige dansebegivenheder både i Danmark og i det øvrige Norden. Kirstine Nurdug Jensen studerer pt ved Dans- og Cirkushögskolan i Stockholm.
 

Kl 19:30 – 20:30 Spillemandslauget Østjyderne

Spillemandslauget Østjyderne er en 39 år gammel musikforening hjemmehørende i Aarhus for amatørmusikere med interesse for dansk spillemandsmusik. Foreningen har et 25-mands orkester der spiller til dans: Til bal, til festival, på gaden og hvor det ellers er muligt.
Den instrumentmæssige kunnen spænder bredt - fra begyndere til garvede og besætningen omfatter en bred vifte af akustiske instrumenter.
Laugsaftener, danseaftener, musikalske weekendture, kurser, udflugter og almindeligt socialt samvær er en del af Spillemandslauget Østjydernes mangeårige succes.
I 2014 udgav spillemandslauget en cd med musik efter spillemanden NPS Willumsen (1855 – 1922) fra Lading (en lille by uden for Århus). Hans musik vil være i centrum.
 

Kl 21:00 – 22:30 Mads Hansens Kapel
Mor dig først, og spørg bagefter!
Mads Hansens Kapel er et balorkester forankret i den danske instrumentaltradition. Rå-svingende, solidt favnende backing. Vildt, voldsomt, dobbeltstrenget violinspil i enestående samklang med klarinettens kraftige og hæsblæsende tone.
Uden at gå på kompromis med hverken tradition eller fornyelse er Kapellet et orkester som spiller gedigen dansemusik til bal, såvel som koncert. Udtrykket er stærkt og ærligt, med et særligt fokus på sammenspillet og pladsen til at lege med musikken og hinanden. Dansemusikken har altid været levende og foranderlig, og dette høres tydeligt i fortolkningen af de gamle melodier, som spilles med vildskab, autoritet og hjerte.
Kapellet har ikke en instrumentidiomatisk rollefordeling, hvilket betyder at musikkens forskellige facetter elegant improviseres på kryds og tværs i det konstant tilstedeværende sving, som kendetegner Kapellets musik.

Mads Hansens Kapel er:
Jonas Lærke Clausen, violin
Martin Strange Lorenzen, klarinet
Sebastian Boesgaard Bloch Larsen, guitar
Julian Michael Svejgaard Jørgensen, klaver
Emil Ringtved Nielsen, bas

 

Kl 23:00 – 00:30 Trolska Polska

En billedskabende og medrivende eventyrkoncert.
Trolde, vandnymfer, drillenisser, elverfolk... hvad er det egentlig der rør sig derude i
skoven? Hvad enten vi tror på dem eller ej, så findes de jo et sted derinde i vores
bevidsthed...
Trolska Polska er et eventyrligt orkester, som med medrivende melodier og
glædesmittende energi tegner et fortryllende og festligt billede af et væld af
skikkelser fra den nordiske myteverden.
Orkesteret består af en række talenter fra den dansk/svenske folk-scene, håndplukket af den danske multiinstrumentalist Martin Seeberg; modtager af DJBFAs hæderspris 2016 og kendt fra banebrydende projekter som bl.a. Sorten Muld, Instinkt, Valravn, Asynje og Virelai. Den syv-trolde-store besætning udgør en hel lille troldesymfoni, der med et utal af spændende instrumenter vækker jætter, alfer, kanutter, sinkaduser og andet troldtøj til live gennem Seebergs iørefaldende melodier. For disse skæve og nærmest urnordiske kompositioner modtog Seeberg en Danish Music Award som årets komponist i 2014, på baggrund af musikken på Trolska Polskas debutalbum “Moss”. Anmeldere skrev:
“(…) en aldeles glimrende, stemningsmættet og særdeles velspillet plade, og anmelderen kan næsten se troldene dukke frem fra hjørner og kroge. De skal være så velkomne, de kære væsener.” - Nils Thorlund, Rootszone “ (…) de utmärkta kompositionerna och det mycket dynamiska spelet gör Moss til en fantastisk bra skiva, som har gått varm hos mig sedan den landade I brevlådan, ofta med minst én daglig lyssning.” - Rasmus Klockljung, Lira Musikmagasin Trolska Polska barsler netop nu med opfølgeren, og erklærer dermed 2017 for “troldeår”! Bered jer på en stærk oplevelse, når Trolska Polska tager jer med ud i myternes magiske univers - I vil ikke vende upåvirkede tilbage! Trolska Polska er: Martin Seeberg - bratsch, violin, komponist Mads Kjøller-Henningsen - fløjter, drejelire & sækkepiber Lasse Væver Jacobsen - nøgleharpe, viola d'amore & fiol Søren Vinther Røgen - 12-strenget troldstemt guitar & mandolin Malte Zeberg - kontrabas, mandolin & strubesang Magnus Heebøll - percussion, jødeharper & overtonesang Alexandra Nilsson - cello, violin & sang.

 

Krediteringer:
Tegning af logo: Søren Søgaard Hygum
Foto af Spillemandslauget Østjyderne: Bjarne Hermansen
Foto af Mads Hansens Kapel: Kamil Brego Dzielinski
Foto af Trolska Polska: Emma Engström

Støtte:
Arrangementet er støttet af Aarhus kommunes lokale udviklingspulje og Borgerpuljen Aarhus 2017

 

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21