AVF: Research projects about Gellerup
// onsdag D. 04. oktober kl. 15:00

Gratis

Alm. pris: 0 kr

Medlemspris: 0 kr

 

(English friendly)

 

Hvordan kan Gellerup bindes bedre sammen med resten af Aarhus? Og hvordan erstatter vi begreber som "integrationsproblemer" og "ungdomskriminalitet" med "kulturelt liv" eller med "inspirerende studiemiljø"? Disse spørgsmål diskuteres til "Academic Talks", og en ny designstrategi bringes på dagsordenen.

 

Kl. 15: Mette-Louise Johansen, adjunkt ved antropologi hos Aarhus Universitet.

Gellerupparken har de sidste tre årtier været hjemsted for en række kommunale, sikkerhedsmæssige og
integrationsmæssige initiativer og projekter rettet mod forskellige aktuelle problemstillinger: ungdomskriminalitet, sociale problemer, manglende tilknytning til arbejdsmarkedet og parallelsamfund. Det har ført til at boligområdet i dag er præget af mange myndigheder, institutioner og udviklingsprojekter. I dette oplæg belyser Mette-Louise Johansen, hvordan Gellerupparken -og de mange projekter og myndigheder- opleves og håndteres i hverdagen af beboerne i Gellerup med sit projekt "I grænselandet - Gellerupparken set fra udsatte flygtningefamiliers perspektiv". Hendes projekt bygger på et års (2009-2010) dybdegående etnografisk feltarbejde, hvor hun boede hos forskellige familier med palæstinensisk baggrund -
familier der havde børn i fængsel, på ungdomsinstitution eller i konflikt med de lokale myndigheder, som var målgruppen for mange af indsatserne i deres boligområde.

 

Kl. 16: Maria Deleuran og Elisa Diogo Silva, begge cand. poly i urban design.

Tre cand. tech.'er fra Aalborg Universitet kommer til at tale om deres specialeprojekt, der var en designstrategi
til, hvordan transformationer af boligblokområder som Gellerup skal have et fokus på andet end rammer for Gellerup, og hvordan man skaber en forbindelse til Åbyhøj og Aarhus C. Maria Deleuran, Elisa Diogo Silva og Louise Studstrup mener, at events, installationer af temporal karakter, og permanent intervention er et bud på, hvordan Gellerup bliver en del af vores hverdag, også for dem, der ikke bor der, men holder til i Aarhus C. De tre studerende undersøger i deres projekt forandringer i dette område, og hvad man i andre dele af Aarhus forbinder med Gellerup, samt hvordan man kommer over de skel, der er mellem Gellerup og Aarhus: Deres designstrategi er et bud på et svar, og er interessant i forhold til den Helhedsplan, som lige nu er i gang i
Gellerup.

 

Kl. 17: Jonas, Ph.D.-studerende ved antropologi

Han fortæller om sit nuværende projekt om Gellerup-Toveshøj i Aarhus V. Gellerop-Toveshøj er blevet synonymt med ungdomskriminalitet, integrationsproblemer, vandalisme og fattigdom ifølge forskellige medier. Som følge af en ghetto-liste, der kom under Fogh, er Gellerup-Toveshøj nu en ghetto, og er endnu på denne liste. Som middel til at komme over denne stigmatisering, bruger man en helhedsplan til, at Gellerup bliver en attraktiv bydel. Men hvad med de lokale, som bor der, og som faktisk har kan lide det som det er? Hvordan oplever de deres fremtid i denne bydel? Jonas Strandholdrt Bach er Ph.D.-studerende ved antropologi hos Aarhus Universitet, og er i gang med dette projekt over 3 år i et samarbejde mellem Brabrand Boligforening og Aarhus Universitet.
 

Debatskabende arrangementer i Studenterhus Aarhus støttes af

FO Aarhus

Studenterhus Aarhus · Nordre Ringgade 3 · 8000 Aarhus C · TLF: 86 18 30 21